Een website is nooit af of perfect.
Je kan altijd functionaliteit toevoegen (denk maar aan een blog, een feedback module, …), content toevoegen, updaten of verwijderen.
Hieronder vind je 7 zaken waar je rekening mee moet houden eens je een website hebt.
1. Verbeter jouw SEO score.
Hoe hoger je rankt in Google, hoe meer bezoekers je zal krijgen.
Er zijn verschillende manieren om jouw SEO score omhoog te krijgen. Het Google ranking-algoritme is echter strikt geheim en niemand weet dus zeker welke impact je acties op jouw website zullen hebben.
Natuurlijk zijn er wel een aantal zekerheden. De belangrijkste is dat je in jouw copy en tussentitels woorden moet gebruiken die je zelf zou Googlen als potentiële klant.
Zo bevat mijn homepage 14 keer het woord “website”, maar ook 3 keer het woord “websites”, 2 keer “site” en 1 keer websitebeheer daarnaast 7 keer mijn bedrijfsnaam “Respux” en 3 maal mijn eigen naam. De kans is veel groter dat mijn potentiële klanten zullen Googlen op “website maken” en niet op “Hoe kan ik een website laten maken door Respux of Yentl Geldmeyer?”.
Uiteraard zijn er heel wat websites die jou kunnen helpen bij het verbeteren van jouw SEO score, bijvoorbeeld Woorank of SmallSeoTools.
Vind je het maar niets om zelf aan de slag te gaan, dan kan je ook steeds de hulp inroepen van een professionele web-copywriter of SEO-specialist.
2. Verander de look & feel van jouw website.
Verander geregeld de afbeeldingen en eventueel de CSS (het uiterlijk; cascading style sheets) van jouw website.
Blijf trouw aan jouw huisstijl of personal branding, maar probeer af en toe iets nieuws.
3. Herschrijf jouw content
De tekst op jouw website moet (en mag) niet hetzelfde zijn als de tekst in jouw brochure of folder.
Op websites lezen mensen zeer diagonaal en zoekend in tegenstelling tot een folder die ze rustig(er) lezen.
Zorg er dus voor dat je tekst behapbaar is – met voldoende titels en woorden in het vet.
4. Share the love
Deel jouw nieuwe blog posts op sociale media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest – afhankelijk van jouw doelgroep en content). Probeer ook een aantal ambassadeurs te vinden die jouw content regelmatig delen.
Vermeld ook regelmatig jouw url bij andere berichten, maar wees subtiel en zuinig!
Heb je nog geen url? Lees dan zeker mijn tips om een goede domeinnaam te kiezen.
Als perfect voorbeeld kan je deze post delen 😉
[addtoany]
5. Vraag om feedback
Vraag collega’s, vrienden, familie en zeker ook klanten om feedback. Je kan dit doen door focusgesprekken te houden of enquêtes af te nemen, maar ook door online tools zoals hotjar of hubspot te gebruiken.
Maak ook zeker gebruik van jouw analytics. Worden bepaalde pagina’s veel gezocht via Google en zitten ze te diep in de boomstructuur? Plaats dan een linkje op jouw homepage.
6. Steel met je ogen
Ga eens kijken wat jouw concurrenten (beter?) doen.
“Good artists copy, great artists steal”.
7. Stel niet uit
Je hebt de moeite genomen om deze blog post te lezen, plan nu ook een moment in om bovenstaande zaken na te kijken voor jouw website. Stel het niet uit!
8. Quick bonus tips
- Zorg dat er geen ‘copyright 2007’ onderaan jouw website staat.
- Controleer jouw website op broken links; links die naar een onbestaande (Error 404) of verkeerde pagina gaan
- Zorg dat er geen gedateerde events gepromoot worden op jouw website. ‘Kom naar onze paasbrunch’ ziet er niet professioneel uit tijdens de zomervakantie. Wat wel kan is een blogpost waarin je terugblikt op jouw event: ‘bekijk de foto’s van onze paasbrunch’.
- Plaats eventueel een ‘site laatst aangepast op xx/xx/xxxx’ in jouw footer. Maar enkel indien je ook regelmatig je site en die regel aanpast.
- Heb je een blog gedeelte op jouw website? Super! Maar plaats er dan ook regelmatig iets op. Een blog met 1 post ‘onze nieuwe website staat online’ ziet er niet uit..
Nog steeds gaan idee waar en hoe te beginnen met het verbeteren van je website?
Kom gewoon eens langs bij Respux en we praten er samen over ?