Respux – Yentl Geldmeyer

Respux is een webdesign bureau in Antwerpen.

Wij maken professionele & betaalbare websites, verzorgen je marketing strategie en geven allerlei opleidingen op maat voor kmo’s en zelfstandigen (in bijberoep).

Het bedrijf is in april 2016 opgericht door Yentl Geldmeyer als eenmanszaak om websites te maken naast zijn job bij de Karel de Grote Hogeschool.

Al snel werd de focus van het bedrijf ruimer en werd er naast het bouwen van websites steeds meer aandacht besteed aan het analyseren van bestaande websites met een vleugje online marketing.

Yentl Geldmeyer

Yentl Geldmeyer

Missie

Respux bouwt professionele & betaalbare websites voor zelfstandigen (in bijberoep) en kmo’s, zodat de website een meerwaarde is voor het bedrijf en geen kost.

Dit doen we steeds in interactie met de klant. Zo zorgen we er voor dat niet alleen Respux, maar ook de klant tevreden is met het resultaat.

Visie

Samen met onze klanten willen we van Respux het bedrijf maken waar we kunnen samenwerken.

Samen-werken aan hun online verhaal om een meerwaarde te creëren en uiteraard een return-on-investment te verkrijgen.

Waarden

  • Betaalbaar zijn
  • In vertrouwen samenwerken
  • Resultaten bereiken

Respux

Onze merknaam Respux is een samenstelling tussen enerzijds responsive en anderzijds UX.

Responsive staat voor websites die zich aanpassen aan elke mogelijke schermgrootte dwz. dat jouw website er anders zal uitzien op een smartphone dan dat ze er op een laptop of zelfs een tv zal uitzien.

UX is de afkorting voor user experience, oftewel gebruikerservaring. Dit is het gevoel dat een bezoeker meekrijgt bij het bezoeken van bijvoorbeeld een app of website.

Yentl Geldmeyer

Toen ik aan mijn vrouw vroeg om mij te omschrijven kreeg ik meteen als antwoord: “Een sociale nerd“. Mijn eerste gedacht was ‘Oei, is het zo erg gesteld?’ maar hoe meer ik er over nadacht hoe meer ik het wel een leuk én correct antwoord vond.

nerd (de; m,v; meervoud: nerds)
1 iem. die graag leert, computert e.d. maar verder opvalt door wereldvreemdheid

Zoals je ziet hangt er dikwijls een zeer negatieve connotatie rond nerds. Gelukkig voor mij zei ze sociale nerd, wat er – gecombineerd met mijn passie voor vreemde talen en culturen – voor zorgt dat het laatste deeltje van de woordenboek toch enigzins wordt opgehoffen.

Pux

Pux. Held van ons bedrijf.

Pux is niet zomaar een monster. Neen. Pux helpt ons bij het optimaal benutten van onze huisstijl en tone-of-voice.

Zeg nu zelf, krullen jouw mondhoeken ook niet bij het zien van zo’n schattig monster?

Pux de respux mascotte